Beste kwaliteit Jodium
De zeewiersoort gebruikt in Jodium Biologisch is knotswier (Ascophyllum nodosum). Het wordt door producent Seaweed & Co uit de schone zee rond de Hebriden (een groep eilanden voor de westkust van Schotland) biologisch en duurzaam gewonnen. Na de oogst wordt het knotswier verwerkt door middel van gepatenteerde productiemethodes die de oorspronkelijke voedingswaarde van het wier intact houden. Daarnaast wordt elke batch geanalyseerd op jodiumgehalte en zuiverheid om te waarborgen dat deze voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.
Het jodiumgehalte in zeewier kan sterk variëren. Zowel een te laag als een te hoog jodiumgehalte is onwenselijk en daarom is het van belang om voor een zeewierproduct te kiezen waarbij het gehalte steeds opnieuw wordt bepaald. Bovendien levert Seaweed & Co als enige zeewierproducent ter wereld DNA Authenticated Seaweed™ waarbij door middel van DNA-testen door een externe partij de herkomst en hoge kwaliteit van hun specifieke knotswier wordt bevestigd.
Biologisch gecertificeerd
De actieve ingrediënten van dit product zijn gecertificeerd van natuurlijke oorsprong en niet synthetisch gefabriceerd. Het product heeft een officiële biologische EU-certificering.